Tag-uri

luni, 3 august 2015

,,FOCUL ESTE SLUGĂ BUNĂ, DAR STĂPÂN NEMILOS,,

       Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă mai îndelungată şi a avut ca scop prezentarea unor elemente de educaţie pentru apărarea împotriva incendiilor , preşcolarilor şi şcolarilor mici. S-a explicat copiilor că focul poate fi o binefacere dar şi un blestem. S-a captat atenţia copiilor cu ajutorul legendei lui Prometeu din ,,Legendele Olimpului,, de Alexandru Mitru, iar pe parcursul activităţiilor s-au citit şi alte texte referitoare la foc.
        O altă etapă a activităţii a urmărit să atragă atenţia asupra cauzelor unui incendiu, dar şi măsuri de prevenire ale acestora. S-a ilustrat portretul şi responsabilităţile unui pompier precizându-se riscurile dar şi satisfacţiile acestei meserii.







         Am folosit o gamă variată de materiale audio, video, dar și jocuri interactivepentru copii găsite pe site-ul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Neamț:                Pompierul si catelul-salvator (carte de decupat - format .PDF)
Numarul 112 (format .PDF)
Cutremurul pe intelesul tuturor (format .PDF)
    -Coperta cartii (format .PDF)
Prevenirea situatiilor de urgenta in scoli (format .PDF)
Sa invatam despre monoxidul de carbon (format .PDF)
Sa invatam despre dioxidul de carbon (format .PDF)
Cainele de salvare 

          La finalul proiectului s-a derulat un concurs cu titlul ,,Ştiu să mă comport într-o situaţie de urgenţă!,, Elevii care au respectat indicaţiile primite şi regulile de desfăşurare ale concursului au primit insigne şi diplome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu